AVENÇOS DURANT EL MES DE MAIG

Durant el mes de maig han començat les actuacions prèvies per a l’inici de les obres, principalment les següents activitats:

Assaigs geotècnics:

Els assaigs geotècnics tenen com a objectiu identificar les característiques del terreny sobre el qual seran fonamentades les futures obres. Aquests treballs són imprescindibles per al correcte coneixement de l’entorn. Consisteixen, bàsicament, a obtenir mostres del material per al seu trasllat a laboratori, on seran sotmesos a diferents anàlisis.

Aquests treballs es realitzen de manera dispersa al llarg de la futura traça del vial projectat, de manera que el mostreig sigui el més precís possible.

Treballs de topografia:

Els treballs de topografia són realitzats al llarg de tota l’obra, per poder “encaixar” la futura carretera al terreny, coneixent al mil·límetre tots els obstacles i irregularitats del terreny. Aquesta activitat és sobre la qual es basa tota obra, permetent conèixer les diferents mesures que seran necessàries per a la seva execució.

D’altra banda, aquests treballs són fonamentals per conèixer els possibles serveis que es puguin veure afectats per les obres (xarxes de proveïment, sanejament, electricitat …), amb l’objectiu d’optimitzar les propostes i generar el menor nombre de molèsties en el seu funcionament durant els pròxims mesos.

Neteja i desbrossament

De manera prèvia a l’execució dels moviments de terra, que permetran la generació de les noves plataformes, és necessària la neteja i desbrossament de les zones d’actuació. És a dir, el rebuig i neteja de qualsevol tipus de residu o de vegetació intrusiva que impedeixi la correcta execució.

Treballs arqueològics:

Eivissa té un dels patrimonis arqueològics més importants d’Espanya, és per aquest motiu pel qual en realitzar modificacions en grans extensions del terreny, és molt possible trobar una gran quantitat de valuoses restes. És per això, pel que en la fase prèvia (i durant tota l’obra) es realitzaran una sèrie de prospeccions arqueològiques, amb l’objecte de trobar, classificar i protegir tot el material que pugui trobar-se.

Durant el mes de maig s’han realitzat una sèrie de prospeccions, en recerca d’aquestes restes, al llarg de tota la traça de la futura infraestructura.

Demolició de murs a la zona de la variant de Jesús:

A causa de l’emplaçament de les noves calçades en l’execució de la nova variant de Jesús, s’ha dut a terme una sèrie de demolicions.

Aquests treballs han consistit en la retirada d’alguns murs de fàbrica situats al voltant de la variant de Jesús.

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *